nlaic logo

Over ons

AI voor Energie is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie en de Topsector Energie en Duurzaamheid. Het doel is om een goed beeld te schetsen van hoe Artificiële Intelligentie in de energiesector toegepast gaat worden en wat de impact daarvan zou kunnen zijn op het werkgebied.

Bekijk hieronder een tijdslijn van de totstandkoming van deze cursus.

 

4 juni 2018

Een Nationale cursus

Schrijver Jim Stolze nam in 2018 het initiatief om een gratis cursus AI voor de Nederlandse bevolking te ontwikkelen.

21 december 2018

Gratis e-learning

Dankzij de hulp van diverse universiteiten en vele organisaties wordt de cursus professioneel in elkaar gestoken en met veel media-aandacht gelanceerd.

9 oktober 2020

1% van de bevolking!

Binnen 10 maanden is het doel om 1% van de bevolking te bereiken gehaald. Om dit te vieren wordt live vanuit Beeld en Geluid een digitale diploma-uitreiking georganiseerd voor 187.000 cursisten. Tevens worden de nieuwe plannen bekendgemaakt.

12 mei 2021

AI voor Energie

Onderdeel van die plannen zijn onder meer de cursussen voor toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). De werkgroep Energie en Duurzaamheid nam het iniatiatief voor een AI cursus voor Energieprofessionals.

2 januari 2022

Topsector

De Topsector Energie is de drijvende kracht achter innovaties die nodig zijn voor de transitie naar een betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam energiesysteem. De missies voor energietransitie en duurzaamheid bepalen de prioriteiten van de Topsector Energie.

Vandaag

Meer weten?

Het team is nog wekelijkse bezig met nieuwe content en leuke activiteiten. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ben je er klaar voor?