nlaic logo

Over ons

AI voor Logistiek en Maritiem is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie en de Topsector Logistiek en wordt mede mogelijk gemaakt door een consortium van partijen uit de logistieke en maritieme sector.

Bekijk hieronder een tijdslijn van de totstandkoming van deze cursus.

 

4 juni 2018

Een Nationale cursus

Schrijver Jim Stolze nam in 2018 het initiatief om een gratis cursus AI voor de Nederlandse bevolking te ontwikkelen.

21 december 2018

Gratis e-learning

Dankzij de hulp van diverse universiteiten en vele organisaties wordt de cursus professioneel in elkaar gestoken en met veel media-aandacht gelanceerd.

9 oktober 2020

1% van de bevolking!

Binnen 10 maanden is het doel om 1% van de bevolking te bereiken gehaald. Om dit te vieren wordt live vanuit Beeld en Geluid een digitale diploma-uitreiking georganiseerd voor 187.000 cursisten. Tevens worden de nieuwe plannen bekendgemaakt.

14 mei 2022

Nederlandse AI Coalitie

Onderdeel van die plannen zijn sectorspecifieke cursussen. De werkgroepen Haven en Maritiem en Mobiliteit, Transport en Logistiek van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) hebben samengewerkt om zo'n cursus specifiek voor professionals in hun sector samen te stellen.

12 juli 2022

Lancering

Het team van Stichting Lowercase heeft het script van Sebastiaan Piest en Martijn Neef uitgewerkt en voorzien van usecases, animaties, quizvragen en uitlegvideo's. Op 12 juli is de cursus online gelanceerd.

12 augustus 2022

Met dank aan

De Topsector Logistiek streeft ernaar om in Nederland in 2050 een logistiek systeem te hebben dat zowel concurrerend, duurzaam als veilig is. Digitalisering, robotisering en automatisering spelen hierin een belangrijke rol waarbij ook aspecten zoals innovatieadoptie, vereiste skills en mens-technologie interactie betrokken worden.

Ben je er klaar voor?