nlaic logo

Over ons

AI voor Onderwijs (PO) wordt uitgevoerd door Stichting Lowercase; een zelfstandige non-profit organisatie die zich sinds 2011 inzet voor projecten waarbij technologie en menselijke ontwikkeling elkaar raken.

Bekijk hieronder een tijdslijn van de totstandkoming van deze cursus.

 

4 juni 2018

Het idee

Jim Stolze bedacht een gratis cursus AI voor de Nederlandse bevolking. Volgens hem is het betrekken van het grote publiek de beste manier om de vergaande impact van AI in goede banen te leiden.

21 december 2018

Nationale Cursus

Dankzij de hulp van diverse universiteiten en vele organisaties wordt de cursus professioneel in elkaar gestoken en met veel media-aandacht gelanceerd.

9 oktober 2020

1% van de bevolking!

Binnen 10 maanden is het doel om 1% van de bevolking te bereiken gehaald. Om dit te vieren wordt live vanuit Beeld en Geluid een digitale diploma-uitreiking georganiseerd voor 187.000 cursisten. Tevens worden de nieuwe plannen bekendgemaakt.

12 mei 2021

AI voor de Zorg

Onderdeel van die plannen zijn onder meer de cursussen voor toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NLAIC). Als eerste is de Zorg aan de beurt. Later zullen ook Agrifood en Energie volgen.

21 juni 2022

AI voor Onderwijs

In samenwerking met de NLAIC verschijnen ook cursussen voor onderwijs professionals in het primair en voortgezet onderwijs.

21 maart 2023

Chat GPT

In samenwerking met het Nederlands Onderwijs Lab voor Artificiële Intelligentie (NOLAI) wordt gewerkt aan een nieuwe module over generatieve AI..

Vandaag

Meer weten?

Het team is nog wekelijkse bezig met nieuwe content en leuke activiteiten. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ben je er klaar voor?