nlaic logo

Over ons

AI voor de Zorg is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie en Health Holland. Het doel is om een goed beeld te schetsen van hoe Artificiƫle Intelligentie in de zorg toegepast gaat worden en wat de impact daarvan zou kunnen zijn op het werkgebied.

Bekijk hieronder een tijdslijn van de totstandkoming van deze cursus.

 

4 juni 2018

Een Nationale cursus

Schrijver Jim Stolze nam in 2018 het initiatief om een gratis cursus AI voor de Nederlandse bevolking te ontwikkelen.

21 december 2018

Gratis e-learning

Dankzij de hulp van diverse universiteiten en vele organisaties wordt de cursus professioneel in elkaar gestoken en met veel media-aandacht gelanceerd.

9 oktober 2020

1% van de bevolking!

Binnen 10 maanden is het doel om 1% van de bevolking te bereiken gehaald. Om dit te vieren wordt live vanuit Beeld en Geluid een digitale diploma-uitreiking georganiseerd voor 187.000 cursisten. Tevens worden de nieuwe plannen bekendgemaakt.

12 mei 2021

AI voor de Zorg

Onderdeel van die plannen zijn onder meer de cursussen voor toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). De werkgroep Gezondheid en Zorg nam het iniatiatief voor een AI cursus voor de Zorg.

2 januari 2022

Health Holland

Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) maakt zich als coƶrdinator van de uitvoering samen met publieke en private partijen hard voor de economische kansen van het maatschappelijk thema Gezondheid & Zorg van het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid.

Vandaag

Meer weten?

Het team is nog wekelijkse bezig met nieuwe content en leuke activiteiten. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ben je er klaar voor?