nlaic logo

Over ons

AI voor Agri Food is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie, Groenpact, de Topsector Agri Food, de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, de Topsector Water en Wageningen University & Research. De uitvoering ervan is in handen van Stichting Lowercase.

Bekijk hieronder een tijdslijn van de totstandkoming van deze cursus.

 

4 juni 2018

Een Nationale cursus

Schrijver Jim Stolze nam het initiatief om een gratis cursus AI voor de Nederlandse bevolking te ontwikkelen.

21 december 2018

Gratis e-learning

Dankzij de hulp van diverse universiteiten en vele organisaties wordt de cursus professioneel in elkaar gestoken en met veel media-aandacht gelanceerd.

9 oktober 2020

1% van de bevolking!

Binnen 10 maanden is het doel om 1% van de bevolking te bereiken gehaald. Om dit te vieren wordt live vanuit Beeld en Geluid een digitale diploma-uitreiking georganiseerd voor 187.000 cursisten. Tevens worden de nieuwe plannen bekendgemaakt.

1 november 2021

Agri & Food

Onderdeel van die plannen zijn onder meer de cursussen voor toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). De werkgroep Landbouw en Voeding nam het iniatiatief voor een AI cursus over Agrifood.

2 december 2021

Topsectoren

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Topsector Agri Food, de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, de Topsector Water, Wageningen University & Research en Groenpact.

2 januari 2022

Groenpact

Groenpact verbindt in deze groene sector onderzoek, ondernemingen, onderwijs en beleid om oplossingen te versnellen.

Vandaag

Meer weten?

Het team is nog wekelijkse bezig met nieuwe content en leuke activiteiten. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ben je er klaar voor?