belgium logo

Over ons

De Vlaamse AI-Cursus is een initiatief van Jim Stolze, met steun van onder meer Samsung en diverse Belgische universiteiten. Het doel is om de Belgische bevolking zo goed mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI.

Bekijk hieronder een tijdslijn van de totstandkoming van deze cursus.

 

4 juni 2018

Hoe het begon

In 2018 bedacht schrijver Jim Stolze een gratis AI-cursus voor de Nederlandse bevolking.

Succes

Het idee slaat zo aan dat al snel duizenden mensen de cursus volgen. In de praktijk blijkt ook dat veel Vlamingen interesse hebben in het lesmateriaal.

25 oktober 2019

Universiteit Gent

Op uitnodiging van Samsung spreekt Jim Stolze hierover tijdens Digital Economy Day bij de Universiteit Gent. Terplekke wordt het idee voor een Vlaamse AI-Cursus geboren.

14 mei 2020

Vlaamse AI-Experts

In samenwerking met de KU Leuven en de Universiteit van Vlaanderen worden video-opnames gepland met onder meer Nathalie Smuha en Erik Mannens.

9 oktober 2020

Promotie

Prominente Belgen zoals Lieven Scheire en Steven van Belleghem spreken hun support uit voor de cursus. Tijdens World AI Week staat de teller al op 10.000 Vlaamse cursisten.

Vandaag

Meer weten?

Het team is nog wekelijkse bezig met nieuwe content en leuke activiteiten. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ben je er klaar voor?