default logo

Over ons

AI en Ethiek wordt uitgevoerd door Stichting Lowercase; een zelfstandige non-profit organisatie die zich sinds 2011 inzet voor projecten waarbij technologie en menselijke ontwikkeling elkaar raken.

Bekijk hieronder een tijdslijn van de totstandkoming van deze cursus.

 

4 juni 2018

Het idee

Jim Stolze bedacht een gratis cursus AI voor de Nederlandse bevolking. Volgens hem is het betrekken van het grote publiek de beste manier om de vergaande impact van AI in goede banen te leiden.

21 december 2018

Nationale Cursus

Dankzij de hulp van diverse universiteiten en vele organisaties wordt de cursus professioneel in elkaar gestoken en met veel media-aandacht gelanceerd.

9 oktober 2020

Succesvol

Binnen 10 maanden is het doel om 1% van de bevolking te bereiken gehaald. Tijdens de diploma-uitreiking merken veel cursisten op dat ze graag meer willen weten over de ethische aspecten van AI.

21 september 2022

AI Ethiek

Daarom slaat Stichting Lowercase de handen ineen met met het Ministerie BZK en het SIDN-fonds voor een speciale AI en Ethiek-cursus.

Vandaag

Meer weten?

Het team is nog wekelijkse bezig met nieuwe content en leuke activiteiten. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ben je er klaar voor?