default logo

Over ons

Het platform Tech-Cursus is een initiatief van Stichting Lowercase. Opgericht in 2010, ondersteunen én initiëren wij projecten die Nederland innovatiever, ondernemender en digitaal vaardiger maken. Dat doen we rond 5 jaar-programma’s en altijd samen met andere fondsen of subsidieverstrekkers.

2011 – 2016 Startups

Destijds hebben we het eerste Startup Accelerator Programma in Nederland opgezet: in licentie van het internationale programma Founder Institute. Het doel was jonge ondernemers helpen aan business modellen, funding en klanten.

Met een subsidie van Ministerie van Economische Zaken en Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap hebben we Startup Fest Europe (2015 – 2016) georganiseerd. Grote namen als Tim Cook, Eric Schmidt en Travis Kalanick kwamen naar Nederland om een tour langs de verschillende hubs van Startup Delta te maken.

2017 – 2022 TECH FOR GOOD

Doorbraak technologieën als Blockchain en Artificial Intelligence zijn te belangrijk om over te laten aan tech-bedrijven in Silicon Valley. Iedereen zou kennis moeten hebben -in ieder geval over de beginselen van die technologieën- en er over mee moeten kunnen praten. Alleen op die manier gaan we een toekomst tegemoet die eerlijk, veilig en inclusief is.

Met steun van het Vogin / Go-fonds hebben wij daarom het project ‘Achter de Algoritmen’ gelanceerd; een lijst met bekende algoritmen (Hall of Fame) en rondreizende interactieve installaties in samenwerking met kunstenaars.

Met een subsidie van het SIDN-Fonds hebben we een platform gebouwd dat NGO’s en Overheden koppelt aan data-scientists en programmeurs. Tijdens zogeheten hackathons gingen de tech-talenten met elkaar in competitie om de challenges van NGO’s op te lossen.

 

Meer informatie