default logo

Over ons

Het platform Tech-Cursus is een initiatief van Stichting Lowercase. Opgericht in 2011 zijn wij een non-profitorganisatie die opereert op het snijvlak van educatie, technologie en persoonlijke ontwikkeling. Onze focus ligt daarbij op kansengelijkheid en digitale weerbaarheid.

Online educatie

Door middel van gratis leerprogramma’s helpen we de Nederlandse bevolking om bij te blijven als het gaat om nieuwe technologische ontwikkelingen. Dat is belangrijk omdat er een nieuwe kloof dreigt te ontstaan. Tussen enerzijds de mensen die de digitale tools al beheersen en zo steeds productiever worden. En anderzijds de digitale achterblijvers die hun achterstand elke dag groter zien worden en zodoende minder kans maken op de arbeidsmarkt..

Recente projecten

In 2018 lanceerden we de Nationale AI-Cursus. De lesstof hiervoor was samengesteld door hoogleraren van Nederlandse universiteiten. Op het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie organiseerden we een digitale diploma-uitreiking voor de eerste 178.000 geslaagden.

Op verzoek van onderwijzers volgde de AI-Cursus Junior. Deze speciale versie voor 12-15 jaar werd gelanceerd door koningin Máxima op een school in Doetinchem. Diezelfde week haalden 27.000 leerlingen hun AI-certificaat.

In samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie is er een reeks cursussen gelanceerd voor de zogeheten toepassingsgebieden: AI voor de Zorg, voor AgriFood, voor Energie, Onderwijs, de Creatieve Industrie en Logistiek & Maritiem.

Geïnspireerd door het succes van de AI-Cursus werden we benaderd door de Nederlandse Blockchain coalitie. Binnen een half jaar konden we ook een Nationale Blockchain Cursus aan ons aanbod toevoegen.

Recentelijk hebben we ook een Nationale Quantum Cursus samengesteld. Deze werd feestelijk gelanceerd in aanwezigheid van prins Constantijn in Madurodam. Bij de totstandkoming van de cursus werkten we nauw samen met Quantum Delta NL.

 

Meer informatie

Benieuwd naar het bestuur of de naamgeving van Stichting Lowercase? Klik hier voor meer info. Or are you perhaps looking for the English version of this page.