#6 : Slimme agenten

Slimme agenten

Assistenten die helpen om enorme hoeveelheden data te verwerken

Hulp is onderweg!

Afspraken maken en het afstemmen van activiteiten is cruciaal in logistieke ketens. Met goede afspraken maak je goede planningen en zorgen we dat de goederen op tijd op de juiste plek komen.

Intelligente agenten

Digitale platformen en slimme hulpsystemen helpen om data tussen bedrijven te delen, en om plannen te maken die voor alle partijen werkbaar zijn. Dit scheelt tijd, en zorgt er ook voor dat er snel nieuwe planningen gemaakt kunnen worden als er verstoringen zijn.

Steeds slimmer....

AI technologie helpt om deze afspraaksystemen steeds slimmer te maken. Met intelligente agenten kunnen we de planning, coördinatie en afstemming tussen partijen efficiënter maken.

ai course

Agents en multi-agent systemen

In deze video legt Martijn Mes uit wat een intelligente agent is en hoe deze agenten samenwerken in een zogenaamd multi-agent systeem aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Een ‘intelligente agent’ is een computersysteem dat zelfsturend een bepaald doel probeert te halen, en hierbij observeert, leert en zich aanpast om zo goed mogelijk doelen te behalen

Agents worden vaak gebruikt om de belangen van een persoon of een bedrijf te vertegenwoordigen.

Denk bijvoorbeeld aan chatbots, de slimme hulpjes die je helpen om een vraag aan een bedrijf te stellen. Of denk aan de handige systemen waarmee je online een afspraak kan inplannen, of een bod kan doen op een veiling. Een agent neemt dan, als het ware, jouw rol over. De agent kent jouw wensen en belangen, en kan aan de slag om voor jou de beste oplossing te zoeken.

At your service!

De agents kennen de belangen en beperkingen van de partijen die ze vertegenwoordigen, en werken onderling aan efficiënte afspraken – bijvoorbeeld handelsafspraken, logistieke ketens, of de slimste transportroute.

Talking trucks

In deze video vertelt Roy over zijn favoriete AI project uit de praktijk.

Samenwerkende autonome schepen

Wanneer we op grote schaal multi-agent systemen toepassen, dan kan er volledig autonoom worden gevaren. Schepen kunnen dan onderling communiceren en samenwerken. In deze video vertelt Rudy Negenborn over deze ontwikkelingen.

Woohoo! Je bent al op de helft!

In deze track heb je geleerd:
Track 6 afgerond!

NEXT UP: AI in de praktijk


Je wordt automatisch doorgeschakeld, of klik op bovenstaande knop.